Røde / Rosso – Intense, Wouveffekt, Eftersmag

Mandorla Primitivo IGT, Apassite, Puglia. pr. gl. 65,- pr. fl. 290,-
En del af druerne har fået lov at hænge på vinstokkene frem til starten af november. De nu rosin-agtige druer gæres og tilsættes resten af mosten. Herefter lagrer vinen i 6 mdr. i franske og amerikanske egetræs fade. Kraftig rød farve. Dejlig aroma af kirsebær, sveske, tobak, rosin, kirsebær og vanilje. Smagen er fyldig, intens og rund med en sødmefuld eftersmag. Perfekt til gris, and og gås. Også velegnet til barbecuemarineret kød fra grillen.
Drue: 100 % Primitivo

Borgo dei Guidi, Forli Rosso, Poderi dal Nespoli, Emilia Romagna. pr. fl. 430,-
En international vin for Amarone elskere, men med mere balanceret vin end den klassiske Amarone. Farven er dybrød og tæt. Dufter intenst af røde bær, solbærmarmelade og sød lakrids. Koncentreret, fyldig smag med god saftighed og afrundede tanniner. Drik vinen til stegt, grillet eller langtidsbrasieret oksekød.
Lagret 5 mdr. på franske barriques.
Druer: 70 % Sangiovese, 15 % Sauvignon og 15 % Merlot (30 % tørrede druer)

Amarone della Valpolicella, Corte Majoli, Valpantena pr. fl. 430,-
Amarone fremstilles på en meget speciel måde. Når druerne er høstet i oktober, lægges de sundeste klaser til tørre på et loft, hvor der er mulighed for effektiv udluftning. Herved fordamper en del af væsken i druerne, og sukkerindholdet koncentreres. Efter ca. 120 dage presses de nærmest rosin-agtige druer, og gæringen går i gang. Det høje sukkerindhold omdannes til alkohol og når op på hele 15,5 %. Når vinen er færdiggæret, hældes den på barriques og lagrer i 24 mdr. og yderligere 6 mdr. på flaske inden frigivelse til salg.
Dyb mørkerød i farven. En rigtig “meditationsvin” , for alene duften er værd at fordybe sig i. Noter af sveske, rosin, kirsebær, kaffe, chokolade, kamfer og meget mere. Smagen er intens og kraftfuld med en fantastisk fornem balance mellem syre, sødme og fedme. Vinen kalder på de kraftige retter, f.eks. langtidsbraiseret kød og indkogte saucer. Matcher også rødkålen til flæskesteg med sprød svær.
Druer: Corvina, Rondinella og Molinara.

Barolo “Ginestra Cru”, Diego Conterno, Piemonte pr. fl. 555,-
Ginestra marken strækker sig over 1,4 ha. med en del i den mest eftertragtede (og astronomisk dyre) Sorí Ginestra parcel og en del i Vigna del Gris parcellen. Marken har tilhørt Diegos farfar og far, og siden indgik den i Conterno Fantinos besiddelser, men er nu tilbageført til Diego, som lancerede sin første årgang i 2010. Vinen er lavet på ren Nebbiolo. Druerne håndplukkes, og der selekteres hårdt både i løbet af sæsonen på vinstokkene, og under og efter høsten. Vinen lagres i 24 – 30 mdr. på 500 liters egefade, hvoraf halvdelen er nye og halvdelen er 1 år gamle.
Lagring på flaske i 6 – 12 mdr. inden frigivelse til salg. Flot granatrød vin med både balsamiske og mineralske toner. Dufter af kirsebær, ribs, violer og lakrids. Smagen er fyldig, krydret og elegant.
En meget stor Barolo med en flot struktur og et langt liv foran sig- Bør nydes til dyrevildt og kraftige retter med oksekød og træfler.
Druer 100 % Nebbiolo